Oszd meg barátaiddal!

Tájékoztató digitális adatrögzítésről

Kedves Vendégünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a hatályos jogszabályok értelmében, 2021. szeptember 1-jét követően Magyarországon szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő minden vendég törvényben meghatározott személyes adatait a szálláshely-szolgáltató érkeztetéskor, okmányolvasón keresztül, a szálláshelykezelő szoftverében rögzíteni, majd egy tárhelyre, a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles.

A rögzítendő adatok:

Az adatok rögzítéséhez a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő vendég az azonosításra alkalmas személyi igazolványát, vezetői engedélyét vagy úti okmányát a szálláshely-szolgáltatónak bemutatja. Az okmány bemutatásának hiányában a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja. Jogszabály felhatalmazása alapján a szálláshely-szolgáltató jogosult elkérni a vendég személyazonosító okmányát, a vendég pedig kötelesazt bemutatni.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a személyazonosságot igazoló okmány felmutatása gyermekek esetén 2022. május 31-ig nem kötelező!

Abban az esetben, ha a szálláshely-szolgáltató a jogszabályi előírások okán a tartózkodást megtagadja, a szálloda a visszaigazolásban szereplő kötbér-, lemondási- vagy módosítási összeg megfizetésére igényt tart.

Kérjük, utazását és érkezését a fentiekre tekintettel tervezze meg!

Zavartalan, kellemes kikapcsolódást kívánunk minden Kedves Vendégünknek!

Vendéginformációk frissítve: 2022.01.04

Előnyök kizárólag törzsvendégeknek! Regisztrálj te is!!!
RÉSZLETEK